Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις μεγαλύτερες από το 2010!

Μεγάλοι χαμένοι από το «ψαλίδισμα» θα είναι όσοι σήμερα λαμβάνουν τα κατώτατα όρια στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αυτό κυρίως αφορά σε μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη σύνταξη και θα υποστούν το πλαφόν του 18%. Αφορά όμως και σε χιλιάδες άτομα με αναπηρία.

 «Φτερά» κάνουν μέχρι και τρεις συντάξεις το χρόνο από τις τσέπες των χαμηλοσυνταξιούχων. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, κόβοντας από τους πλέον φτωχούς τις ελάχιστες αποδοχές τους, οι οποίες ήδη δεν φτάνουν ούτε για τη βασική τους επιβίωση. Ο Αλέξης Τσίπρας με το κυβερνητικό του επιτελείο κατάφεραν το ακατόρθωτο! Να φέρουν μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις από εκείνες που έγιναν το 2010, με τη μείωση της 13ης και 14ης σύνταξης, αλλά και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «ισορροπημένης και βιώσιμης συμφωνίας», που έφερε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή η συμφωνία ουσιαστικά θα είναι η αρχή του τέλους, η «θανατική καταδίκη» και η «ταφόπλακα» για 1,1 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους. Η εφαρμογή των περικοπών θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2019 και θα ανέρχονται   κατ' ανώτατο όριο στο 18% της σύνταξης. Ιδιαίτερη προσοχή όμως εδώ. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι,  «ψαλίδισμα» δεν θα υποστούν μόνο οι κύριες αλλά και σε επικουρικές συντάξεις. Δηλαδή έως 18% θα μειωθούν και κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Εργατολόγοι αναφέρουν ότι, οι μειώσεις των συνταξιούχων θα κυμαίνονται από 43-360 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται με απώλειες από δύο μέχρι και τρεις συντάξεις το χρόνο για κάθε συνταξιούχο! Μάλιστα, ένας παλαιός συνταξιούχος μπορεί να χάνει ετησίως έως και 2.500 ευρώ! Σε όλα αυτά, θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει και την περικοπή που θα υποστούν μισθωτοί και συνταξιούχοι από την νέα μείωση του αφορολογήτου ορίου.

Ποιοι θα υποστούν το πλαφόν του 18%

  •     μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη σύνταξη
  •     χιλιάδες ανάπηροι
  •     συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ)
  •     συνταξιούχοι Δημοσίου με 35ετία
  •     ένστολοι
  •     γιατροί ΕΣΥ
  •     πανεπιστημιακοί
  •     συνταξιούχοι ΔΕΚΟ 
  •     συνταξιούχοι τραπεζών

Κανείς δεν μένει εκτός των... περικοπών!

Η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν προστατεύει κανέναν! Ακόμα και όσοι λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας θα υποστούν μεγάλες μειώσεις, αφού για αυτά δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη πρόβλεψη. Και αυτά υπολογίζονται ως ποσοστό της κύριας σύνταξης. Οι μειώσεις θα επηρεάσουν και όσους και όσες εισπράττουν συντάξεις χηρείας, ή μάλλον ο,τι απέμεινε από αυτές...

Σχόλια