Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Αθήνα: Ψηφίστε εδώ και τώρα τα συμφωνηθένταΚορυφαίοι παράγοντες της Ευρωζώνης ασκούν ισχυρές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για να «περάσει» γρήγορα τα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα και να ακολουθήσει η εκταμίευση της δόσης, ώστε η χώρα να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Αυτό αναφέρουν οι «Financial Times» σε δημοσίευμά τους.
Νωρίτερα σήμερα είχε προηγηθεί «διαρροή» από την Κομισιόν από Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί φέτος κοντά στο 2% και όχι στο 2,7% όπως προεξοφλεί ο προϋπολογισμός ή στο 2,4% όπως έχει εκτιμήσει η ίδια η Επιτροπή.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει και να εφαρμόσει ένα «πακέτο» 140 προαπαιτούμενων για να λάβει τα κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Το οικονομικό επιτελείο επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα θέματα που μοιάζουν να καθυστερούν αρκετά όπως οι μεταρρυθμίσεις τον τομέα της υγείας, η ενίσχυση της ανεξαρτησίας ορισμένων νέων αρχών ελέγχου αλλά και αλλαγές στην αγορά εργασίας.
Τα παραπάνω πρέπει να καλυφθούν έως τις 18 Μαΐου, με σκοπό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να πάει στο Eurogroup στις 22 Μαΐου και να λάβει την πολιτική συμφωνία για να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η δόση.

Σχόλια