Όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ

ENA ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ
Γράφει ο Αριστοτέλης Βασιλάκης

Με αφορμή την 77η επέτειο για το μεγάλο ΟΧΙ… του Ελληνικού λαού απέναντι στους φασίστες του Γ’ Ράιχ, ένα ΟΧΙ που εκφράστηκε μάλιστα από τα χείλη ενός δικτάτορα – κατ’ άλλους  ακόμα και φασίστα – θα πρέπει να επισημάνω ορισμένα πράγματα…
Επί της ουσίας την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την τελευταία μεγάλη εποποιία του Ελληνισμού, δηλαδή το μεγάλο ΟΧΙ στον Μουσολίνι και συνακόλουθα την κολοσσιαία νίκη στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο, εναντίον Ιταλών και Αλβανών.
Για να είμαστε ακριβείς πολύ κακώς την 28η Οκτωβρίου, γιορτάζουμε μια υποτιθέμενη νίκη μας εναντίον του Γερμανικού Ναζισμού… Αυτόν δεν τον νικήσαμε ποτέ… Η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο θλιβερή, αφού επί της ουσίας τους Γερμανούς δεν τους διώξαμε ποτέ από την πατρίδα μας!!!! Παρέμειναν εδώ, είτε δια των χιτών, ταγματασφαλιτών και αργότερα μέσω των απόγονων των δοσίλογων, οι οποίοι πολύ μεθοδικά κατάφεραν και οικοδόμησαν τα τελευταία 30 χρόνια την οικονομική υποδούλωση στο Δ’ Ράιχ της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Μετά από 75 χρόνια, η ανθρωπότητα έχει αρχίσει- σιγά σιγά –  να αντιλαμβάνεται πως οι Ναζί δεν ηττήθηκαν ποτέ… Την στιγμή που εμείς αλληλοσφαζόμασταν στα Ελληνικά βουνά, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Βρετανών και των Σοβιετικών, εκείνοι με την αμέριστη συμπαράσταση των Αμερικανών, είχαν καταφέρει ήδη να ανοικοδομήσουν την χώρα τους…
Ερχόμενοι στο σήμερα,  θα σημειώσω πως έγινε μια προσπάθεια πριν κάμποσο καιρό, πάνω στην ανάγκη του Ελληνισμού να δημιουργήσει νέους ήρωες, αφού οι τελευταίοι (αυτοί του Πολυτεχνείου), αποδείχτηκαν αργυρώνητοι και παρτάκηδες, το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, να αποκτήσει εθνικό και ιστορικό χαρακτήρα…
Η εξόφθαλμη προδοσία αυτού του ΟΧΙ από τον Αλέξη Τσίπρα και η κοντόφθαλμη στάση του ελληνικού λαού, στις εθνικές εκλογές που ακολούθησαν απέδειξε πως το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ήταν μια πολύ σημαντική συμβολική πράξη, που όμως έμεινε κενή περιεχομένου. Σ’ έναν αδόκιμο παραλληλισμό με το ΕΠΟΣ του 1940, είναι σαν να έλεγε ο Μεταξάς στον Μουσολίνι ΟΧΙ και ευθύς αμέσως να επέτρεπε την διέλευση και κατοχή των ελληνικών εδαφών από τα Ιταλικά στρατεύματα!
Βέβαια επί της ουσίας και μετά το ΟΧΙ του 1940 και μετά το ΟΧΙ του 2015 ακολούθησε Γερμανική κατοχή… Μόνο που το ΟΧΙ του 1940 και η πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά αντίσταση μιας χούφτας Κρητικών εναντίον των Ναζί, άλλαξε την τροπή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ενώ το ΟΧΙ του 2015, αποτελεί θέμα για όλους τους γελοιογράφους του κόσμου…
Επί της ουσίας την σήμερον ημέρα ένα τσούρμο «δημοκρατικοί» λάτρεις του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ εορτάζουν το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού που εκφράστηκε μέσω του Μεταξά…, τον οποίο απεχθάνονται μετά βδελυγμίας, (επειδή ενδεχομένως είπε ΟΧΙ, στους φίλους και συμμάχους, των νυν φίλων τους). Είναι από τα τραγελαφικά της εποχής. Να βλέπεις στο βάθρο των παρελάσεων ως τιμώμενα πρόσωπα τους νυν συνεργάτες των Γερμανών, να εορτάζουν την… αντίσταση κατά των Γερμανών.
Οι ίδιοι άνθρωποι μετά βγαίνουν στα παράθυρα των ΜΜΕ για να εκφράσουν την εθνική περηφάνια τους, αφού πρώτα έχουν ζητήσει την άδεια από την Μέρκελ, και μετά τρέχουν ασθμαίνοντας στα γραφεία τους, για να δουν πως θα δολοφονήσουν τους νυν χειροκροτητές τους εκτελώντας έτσι την επιθυμία της γνήσιας απογόνου των Ναζιστών. Να μην μας παρεξηγήσει κιόλας….
Καταλήγοντας θα γράψουμε το εξής: ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ σε όλους τους ΑΝΓΩΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ αυτής της χιλιοπροδομένης πατρίδας… Εμείς οι γνήσιοι Έλληνες όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ!

Σχόλια